Voorzitter – Janina de Smit

In 2012 kwam ik voor het eerst in aanraking met SchoolChild Africa. Ik was al  eerder in Afrika geweest en na mijn afstuderen was de drang om weer te gaan erg groot. En nu was er ook weer de ruimte!
Ik ben voor SchoolChild Africa naar Kenia afgereisd om daar te helpen met het opzetten van een vis(kweek)vijver. Direct na aankomst werd ik geraakt door de mensen daar, hun openheid, vriendelijkheid en de bereidheid om te werken aan de toekomst. Daarnaast zag ik wat er voor een groot scala aan mogelijkheden nog open lag door middel van educatie en trainingen. Ook ik kon thuis niet alles loslaten wat ik daar had gezien en gedaan. Daardoor besloot ik ook hier in Nederland mijzelf in te zetten voor de kinderen in Afrika. Ik maak mensen graag bewust van het nut dat ontwikkelingswerk heeft, zeker als je dat met de lokale cultuur met als uitgangspunt. Zo voeg je daar een vleugje westers aan toe: luisteren, kijken, vragen en samen plannen ontwerpen. Het is mooi om elkaars cultuur te ervaren en als het ware samen een nieuwe cultuur te creëren. Naast mijn voorzitterschap ben ik persoonlijk begeleidster in de gehandicaptenzorg.

Secretaris – Willeke Versluis

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat ik mijn eerste reis heb gemaakt. Na een indrukwekkende ervaring als vrijwilliger in Zambia besloot ik samen met twee oud-collega’s Stichting SchoolChild Africa op te richten. Ik vind het erg belangrijk om samen te werken met de lokale mensen; zij weten namelijk het beste wat er nodig is en hoe je zaken aanpakt. Wij kunnen hen daarbij helpen met kennis en middelen. Daarbij staat duurzaamheid voor ons centraal, onder andere door het opzetten van inkomens-genererende activiteiten, zoals een boerderij. Naast de stichting werk ik als projectmanager bij SNS. Komend jaar wil ik terugtreden uit het bestuur maar blijf natuurlijk wel ambassadeur!

Penningmeester – Nathalie Metheuver

Ik heb in 2012 via SchoolChild Africa vrijwilligerswerk gedaan bij het Young Generation Centre. Hoewel er onmogelijk veel nodig lijkt te zijn in het weeshuis en de projecten is het team van YGC ontzettend ondernemend en altijd positief om elk project tot een succes te maken. Ook de waardering die de kinderen hebben voor de mogelijkheid tot educatie en het respect dat zij hebben voor de mensen die zich over hen ontfermen intrigeert mij. Daarnaast vind ik de samenwerking tussen mensen uit Nederland en mensen uit Kenia, de cultuurverschillen en verwachtingen interessant. Soms is het lastig, vaak is het leuk. We kunnen van elkaar leren. Door mijn studie internationale ontwikkeling breng ik een waardevolle kritische blik mee op ontwikkelingssamenwerking en vrijwilligerswerk. Deze achtergrond, samen met mijn eigen ervaring in Kenia vormen een mooie basis om mij als bestuurslid in te zitten voor SchoolChild Africa.

Bestuurslid – Stefan Broekhuizen

Na mijn afstuderen in 2014 wilde ik voordat ik een baan ging zoeken eerst graag een reis maken, het liefst gecombineerd met vrijwilligerswerk. Ik wilde unieke projectervaring op doen in uitdagende omgeving, ook is het een goede manier om direct met de lokale bevolking in contact te komen. Dat werd uiteindelijk 3 maanden Kenia. Al heel snel maakte ik mij de gewoontes, cultuur en ook wat van de taal eigen. Iets wat met enkel backpacken niet snel lukt. Het was een fantastische ervaring en ik wilde dit in Nederland graag voortzetten. Eind 2015 ben ik bestuurslid geworden bij SchoolChild Africa wat mij de kans bood om interessante projecten in combinatie met het prachtland Kenia in stand te houden. Zo ben ik nu bezig met een project om het Vocational Training Center in Mbita van zonnepanelen te voorzien zodat er op een duurzame manier water uit het Viktoria meer gepompt kan worden om onafhankelijk van het regen seizoen het gehele jaar door te kunnen opereren.

Bestuurslid – JIJ?

Wij zijn nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons bestuur willen ondersteunen! We zijn o.a. op zoek naar een secretaris en iemand die zich kan ontfermen over de werving en communicatie. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.