Kenia is een bijzondere vakantiebestemming: Je kunt er genieten van prachtige natuur, wildlife en parelwitte stranden. Daarnaast biedt SchoolChild Africa de mogelijkheid om het echte Keniaanse leven te ervaren en de lokale mensen ontmoeten. Je kunt de projecten van onze lokale partnerorganisatie bezoeken en blijven overnachten. Ook kunnen onze partners verschillende uitstapjes organiseren, zoals een boottrip, bezoek aan een onbewoond eiland of een safari naar Masai Mara.

Door bij lokale mensen te verblijven en gebruik te maken van hun diensten steun je de projecten van het Young Generation Centre.

Hieronder staat meer informatie over de verschillende accommodaties en activiteiten. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem contact met ons op en wij verbinden je met de lokale contactpersonen.

 

Accomodatie & activiteiten

 

Komt tot rust en ervaar het echte Afrikaanse leven: Mbita

Mbita is een dorp gelegen op een schiereiland vlakbij Kisumu. Het is een bijzonder mooie plek gelegen aan het Victoria Meer. Het is een plek die nog niet door het grote toerisme is ontdekt, dus je kunt er heerlijk tot rust kunt komen. Daarnaast kun je de het traditionele Afrika ervaren; een eenvoudige manier van leven in een natuurlijke omgeving. De Mbita boerderij is een van inkomensgenererende activiteiten van het Young Generation Centre. Er wordt fruit en andere gewassen geteeld en er worden dieren gehouden. Daarnaast is er een gastenverblijf waar bezoekers kunnen overnachten. Er zijn verschillende mogelijkheden om hier te overnachten: in een van de vlinderhuisjes of in een tent (te huren of zelf mee te nemen). Je wordt hier warm ontvangen en het is een ontzettend bijzondere en leuke ervaring om te verblijven op de Mbita boerderij.

Een greep uit de verschillende activiteiten in Mbita:

 • Geniet van de natuur en de lokale visser activiteiten op een traditionele houten boot, tijdens een boot cruise.
  • Bezoek een onbewoond onbewoond eiland in het Victoria Meer. Geniet van het prachtige strand, zwem in de zee en bekijk de vele vogels. Je kunt hier slapen in een cottage of in een tent
  • Maak vanuit de Mbita farm een prachtige hike naar een uitzichtpunt over het Victoria Meer. Je kunt eventueel daar de nacht doorbrengen in één van de guesthouses.
  • Bezoek Ruma National Park met zijn grote variatie aan antilopes en vogels, en weinig toeristen.
  • Bezoek een traditioneel dorp tijdens de culturele tour.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ervaar de hectiek van een Afrikaanse stad en slaap in een sloppenwijk: Kisumu

Kisumu is één van de grootste steden van Kenia en grenst aan het Victoria Meer. Het grootste deel van de bevolking in Kisumu woont in zogenaamde slums, of sloppenwijken. Young Generation Centre is gevestigd in een van de grotere slums, Manyatta.  Door de aanwezigheid van de school en het weeshuis en de verschillende projecten die er worden georganiseerd binnen het Centre biedt YGC een unieke omgeving om in kijkje te nemen in het Keniaanse leven en om contacten te leggen met de lokale bevolking. YGC biedt de mogelijkheid om binnen de muren van het Centre te overnachten in één van hun gastenkamers. Je kunt hier ook genieten van een traditionele Keniaanse maaltijd en kennismaken met verschillende tradities uit de Keniaanse cultuur. Het YGC kijkt ernaar uit je te ontvangen!

Een greep uit de toeristische activiteiten in en rondom Kisumu:

 • Bezoek de dieren in Impala park of in het Kisumu Museum.
 • Maak een dagtrip naar het tropisch regenwoud van Kakamega Forest.
 • Kom tot rust in het zwembad van een luxe hotel.
 • Maak een sun set cruise op het Victoria Meer.
 • Bezoek aan het dorp van de grootmoeder van Barack Obama

Naast toeristische activiteiten kun je er ook voor kiezen om een dagje mee te lopen in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld door het bezoeken van de YGC school, spelletjes doen met de kinderen, boodschappen doen op een lokale markt, de stad verkennen achterop een ‘boda boda’ of in een ‘tuktuk’ of het bezoeken van de Mamboleo Farm, een bijzondere boerderij waar jongeren werken en leren combineren.

Neem voor meer informatie contact met ons op.