Vrijwilligers

Regelmatig zijn wij op zoek naar vrijwilligers of stagiaires (vanaf 21 jaar) die zich voor een aantal weken (minimaal 4) of maanden willen inzetten om onze lokale partnerorganisatie in Kenia te versterken. Er is o.a. behoefte aan financiële kennis voor het verbeteren van administratie, landbouwkennis voor de boerderij en hulp bij het winstgevend maken van inkomsten genererende activiteiten. Ook kun je helpen om faciliteiten in het weeshuis of de school op te knappen. SchoolChild Africa zet geen Nederlandse vrijwilligers in op projecten waarin direct met kinderen wordt gewerkt, zoals lesgeven. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat kinderen behoefte hebben aan een stabiele leefomgeving, waarin verzorgers niet continue verschijnen en na een maand weer verdwijnen. Veel kinderen hebben hechtingsproblematiek en op deze manier proberen we ze te beschermen. Desalniettemin zijn leerkrachten zeker welkom om bijvoorbeeld de leraren in Afrika te trainen in didactische vaardigheden of lesmethodes te uit te wisselen.

Wil jij jouw talenten inzetten en een unieke ervaring beleven? Sta je sterk in je schoenen en open voor andere culturen? Neem contact met ons op.

Ready, set, action!

Regelmatig wordt SchoolChild Africa ondersteund door scholen of personen die met een ludieke actie geld inzamelen. Zo heeft Thenera van der Pluijm een benefietvoorstelling gegeven en liep de oprichtster Willeke Versluis een halve marathon voor de kinderen van YGC. Verschillende scholen hebben daarnaast inzamelacties gedaan voor SchoolChild Africa. De kinderen en medewerkers van YGC en wij zijn heel erg blij met deze initiatieven.

Heb je ook ideeën voor een leuke actie, alleen, met je school of met vrienden en familie? Laat het ons dan weten! Wij zijn altijd enthousiast om het project met verhalen, een presentatie of een interactieve workshop te ondersteunen. Mail ons.