Een prachtig stuk land van 4 hectare, gelegen langs een rivier, nabij een grote verbindingsweg. Dé ideale plek voor een boerderij. Vruchtbare grond, verbindingswegen dichtbij voor het vervoer van goederen en centraal gelegen.

Seline Aduoga, de oprichtster van het Young Generation Centre en de motiverende ‘moeder’ voor vele kinderen, is een belangrijke inspiratie voor velen. Zo heeft haar familie een grote bijdrage geleverd. Het prachtige stukje land van 4 hectare is gedoneerd door haar familie aan YGC.

Door donaties van particulieren en een aantal grote bedrijven (Karakter, Deloitte en het Schippers Fonds) konden we in 2009 de eerste steen leggen van een farmhouse. Een plek om te wonen met, niet geheel onbelangrijk, een badkamer. Sinds 2009 is het project verder uitgebouwd en zal het project blijven groeien.

Duurzaamheid

Dit project is een prachtig voorbeeld van een inkomsten-genererend project dat lange tijd kan voortbestaan. Op deze plek kunnen de weeskinderen belangrijke werkervaring opdoen én worden er inkomsten gegenereerd. Het project wordt door en voor de lokale gemeenschap in stand gehouden en is daarmee een belangrijk voorbeeld voor de hele gemeenschap. Niet alleen laat het zien wat er mogelijk is, tevens zijn de medewerkers en producten van de boerderij een grote stimulans voor een gezonde levensstijl.

Lokaal leiderschap

Mamboleo wordt momenteel gerund door 2 oudere kinderen uit het weeshuis. Het is dus niet alleen een plek om te leren, maar ook een plek om een toekomst op te bouwen. Hierdoor blijven de banden met YGC nauw en is de steun vanuit de lokale bevolking voor het project groot.

Jouw bijdrage? Kuikens!

“Oude, vuile en kapotte hokken, lege gebouwen op het terrein waar niks mee gedaan kon worden en die afbreuk deden aan de farm”: gelukkig kunnen we hierover in verleden tijd schrijven en is er sinds de start van de boerderij verandering in gekomen!

Cleophaes is opgegroeid bij YGC en heeft dankzij sponsoring de middelbare school kunnen volgen. Hij was zo gemotiveerd dat hij verder wilde studeren, helaas was daar geen geld voor. Echter door zijn motivatie en inzet kon hij aan de slag op de Mamboleo farm. Cleophaes is hier getraind om voor de gewassen en de dieren te zorgen. Tijdens het leren en werken kwam een passie naar boven voor het houden van kippen. Maar die hokken, daar moest wat mee gedaan worden. We hebben met Cleophaes afgesproken dat, als hij de hokken geschikt zou maken, wij zouden zorgen voor de kuikens.

En daar waren ze dan, 50 kleine gele pluizige bundeltjes van plezier, toekomst en vreugde. Cleophaes kon zijn ogen niet geloven toen hij de eerste doos opende en daarin de kuikens zag. Hij had een glimlach van oor tot oor.

En het succes is meer dan groot, Cleophaes heeft inmiddels al meerdere generaties aan kuikens verkocht. Met de opbrengsten hiervan kan hij nieuwe kuikens aanschaffen en de kippen (en de hokken natuurlijk) onderhouden. Het geld wat hij over houdt legt hij apart. Het einddoel van dit spaarpotje? Geiten!