Aan de rand, in een van de armere wijken Kisumu in West-Kenia, heeft de Keniaanse vrouw Seline Aduoga in 2000 de lokale organisatie Young Generation Centre (YGC) opgericht. Ze begon met een klein weeshuis met weinig middelen in Manyatta, een sloppenwijk van Kisumu. Het eerste kind dat zij opnam in haar huis was Simon Okelo. Zijn moeder kwam om bij een busongeluk, waarbij Seline zelf de enige overlevende was. Simon is opgegroeid in YGC en heeft inmiddels de Amerikaanse stichting OneVibe opgezet die YGC ondersteunt met middelen en creatief onderwijs.

In 2006 bezocht Nate York van de kleinschalige Amerikaanse organisatie Solace International het project en zamelde hij geld in om een nieuw weeshuis neer te zetten en een basisschool met negen klaslokalen. Daarnaast richtten YGC en Solace kleine bedrijfjes op om het project duurzaam te maken: o.a. een internetcafé, een transportbedrijfje (vrachtvervoer) en een souvenirshop.

In 2007 is SchoolChild Africa met YGC in contact gekomen en sindsdien ondersteunen wij YGC door hen deels te sponsoren voor bijvoorbeeld eten en het salaris van de leraren, en door deels te investeren in inkomst-generende activiteiten, met als doel om YGC in 2020 zelfvoorzienend te maken.

Weeshuis

YGC vangt kinderen die geen ouders of familie hebben die voor hen kunnen zorgen op in het weeshuis.

Daarnaast komt het ook voor dat kinderen verwaarloosd of verstoten worden. Zij komen meestal via-via bij YGC binnen. YGC biedt plaats aan zo’n 100 weeskinderen, waaronder ongeveer 70 kinderen die zijn ondergebracht bij een familie in de community of op een boarding-school, maar die nog wel onder de verantwoordelijkheid van YGC vallen. Een boarding school is een middelbare school  op een andere plek in of buiten Kisumu. De kinderen die naar de boarding school gaan verblijven in een hostel op die school. Tijdens de schoolvakanties komen zij terug naar YGC. De kinderen uit het weeshuis helpen mee in de dagelijkse gang van zaken, o.a. door schoonmaken en leren koken, zodat zij hier ook later profijt van hebben.

Basisschool

De kinderen uit het weeshuis van YGC gaan naar de basisschool die op hetzelfde terrein staat. YGC biedt daarnaast kinderen uit de sloppenwijk Manyatta in Kisumu de mogelijkheid om naar school te gaan. Op dit moment biedt YGC onderwijs aan zo’n 105 kinderen.  De kinderen die naar school komen krijgen in de middag een maaltijd, zodat zij genoeg eten binnenkrijgen om zich op school te concentreren, want dat is niet altijd vanzelfsprekend in Manyatta. Deze maaltijd wordt onder andere gesponsord door SchoolChild Africa.